Beginners workshop winterzwemmen Russische traditie

 

Sinds een paar jaar staat winterzwemmen ook in Nederland op de kaart. Winterzwemmen is een geweldige manier om binnen korte tijd enorm veel gezondheidseffecten te bewerkstelligen. Daarbij zijn een goede voorbereiding en voldoende kennis van groot belang. Korte blootstelling aan extreme kou zal de weerstand en gezondheid verbeteren. Het lichaam wordt aan het werk gezet, waardoor verschillende lichaamsfuncties ondersteund en verbeterd worden. Daarnaast is het zwemmen in koud water iedere keer een mentale overwinning, wat een gevoel van trots en euforie met zich mee brengt. Tijdens deze workshop leer je in theorie en praktijk om veilig en verantwoord te gaan winterzwemmen met je gezondheid als belangrijkste doel.  De methode die we doceren is gebaseerd op de enorme ervaring en het vele wetenschappelijke onderzoek uit Rusland.

 

Vrijdag 14 oktober en zondag 6 november 2022

Inloop 13:15 uur, start om 13:30 uur

Uiterlijk 17:00 uur ronden we af

 

Wat kun je verwachten?

  • Koffie/thee en iets lekkers bij aankomst
  • Bespreking kenmerken Russische methode
  • Theorie gezondheidseffecten winterzwemmen
  • Doornemen veiligheidsregels en contra-indicaties
  • Hand-out met de belangrijkste info
  • Afsluiting met de praktijk: een stevige bootcamp gevolgd door winterzwemmen
  • Let op: de workshop zal plaats vinden op twee locaties. Het eerste gedeelte zal plaatsvinden op mijn thuislocatie in Kring van Dorth. Voor het praktijkgedeelte rijden we gezamenlijk naar de zwem locatie,  15-20 minuten rijden verderop. Eigen vervoer is dus wel belangrijk. Mocht het lastig zijn met vervoer, neem dan even contact op zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken!

 

Wat vraag ik voor deze investering? €85,- voor de hele middag, inclusief koffie/thee met wat lekkers, een hele hoop kennis + dit uitgewerkt op papier.

 

Let op: minimaal 4 deelnemers zijn nodig om de workshop door te laten gaan. Je hoort het tijdig, mochten er onvoldoende aanmeldingen zijn.

Afmelden kan tot uiterlijk 11 oktober 18:00 uur (voor de workshop van 14 oktober) en tot 3 november 18:00 uur (voor de workshop van 6 november), telefonisch of via de mail. Meld je je later toch af onder normale omstandigheden, moet ik helaas het volledige bedrag in rekening brengen.

 

Schrijf je nu in!