Voedingsadvies Warnsveld - Merlijne Opstal

Niet vullen, maar voeden!

Voedingsadvies Feeling Fitt - Merlijne Opstal

Niet vullen, maar voeden!

Voedingsadvies Feeling Fitt - Merlijne Opstal

Niet vullen, maar voeden!

Mijn werkwijze

 

Tijdens mijn consulten focus ik mij op de gehele mens. We zullen dus samen kijken welke samenstelling van consulten het best bij jouw situatie past. Van tevoren kan altijd een vrijblijvende kennismaking van 15 minuten gepland worden.

Ik bied meerdere soorten consulten aan. Het totaal pakket is een voordelige combinatie van de intake, de vervolg intake en 2 vervolg consulten. Tijdens de intake verzamel ik de meeste informatie. Aan de hand van de intake schrijf ik een persoonlijk voedingsadvies, welke we uitgebreid doornemen tijdens de vervolg intake. Tijdens het vervolggesprek bespreken we hoe de veranderingen bevallen en wat de volgende stap is.

Daarnaast bied ik ook themaconsulten en winkelconsulten aan. Tijdens een winkelconsult gaan we samen naar de winkel, waar jij zoals gewoonlijk boodschappen doet. Veel mensen worden in supermarkten misleid door marketing en reclame. Tijdens een winkelconsult laat ik jou de addertjes onder het gras zien. Ook kijken we waar je de gezonde en betaalbare alternatieven kunt vinden.
Tijdens een themaconsult gaan we samen een thema bespreken, waar jij vragen over hebt. Je wilt bijvoorbeeld vegetarisch, duurzaam of suikervrij eten, maar weet niet hoe je dit aan moet pakken en of dit werkelijk een gezonde keuze is voor jou.

 

Tarieven

 

Kennismakingsgesprek                                                         gratis

 • Een vrijblijvend kennismakingsgesprek duurt circa 15 minuten en kan zowel persoonlijk, telefonisch of online.
 • Onder andere bespreking van je wensen en doelen.
 • Je krijgt een voedingsdagboek.

 

Intakegesprek                                                                       € 60,00

 • 60 minuten.
 • Voedingsanamnese en antoprometrisch onderzoek.
 • Uitgebreide bespreking van je wensen en doelen.
 • Voedingsdagboek.

 

Na de uitgebreide intake maak ik van de gegevens een voedingsanalyse, een persoonlijk behandelplan en een beweegadvies.

 

 

Vervolg intakegesprek                                                       € 60,00

 • 60 minuten.
 • Uitgebreide bespreking van de voedingsanalyse, het persoonlijk behandelplan en beweegadvies.
 • Online gesprek mogelijk.

 

Vervolg consulten                                                              € 30,00

 • 30 minuten.
 • Weeg en meet moment.
 • Bespreking van het weekmenu.
 • Bespreking van de doelen.
 • Online consulten mogelijk.

Themaconsult of winkelconsult                                    € 60,00

 • 1 consult van 60 minuten.
 • Gezamenlijk boodschappen doen met advies en feedback.
 • We bespreken een thema waar jij nog veel vragen over hebt zoals vegetarisme, duurzame voeding of suikervrij eten.
 • Online consult mogelijk.

 

Totaalpakket                                                                        € 165,00

 • Gratis kennismakingsgesprek.
 • Intakegresprek 60 minuten.
 • Uitgebreid vervolgconsult 60 minuten, bespreking van de voedingsanalyse.
 • 2 x vervolgconsult 30 minuten voor advies, begeleiding en tips.
 • Online begeleiding mogelijk.

 

Condities

 • Tarieven zijn inclusief 21 %btw.
 • Consulten vinden zich doorgaans plaats in mijn werkruimte bij huisartsenpraktijk de Rozenhof in Zutphen. Online consulten via videobellen of afspraken aan mijn thuisadres in Kring van Dorth (vlakbij Harfsen) zijn ook mogelijk.
 • Afspraken kunnen kosteloos geannuleerd worden, indien dit minimaal 24 uur van te voren wordt doorgegeven. Indien u 24 uur of korter van tevoren de afspraak wilt verzetten door omstandigheden, ben ik genoodzaakt om 50% van het consult in rekening te brengen. Wanneer u vergeet om een afspraak binnen 24 uur af te zeggen, ben ik genoodzaakt om het volledige bedrag van het consult in rekening te brengen.
 • Wanneer ik wegens omstandigeheden een consult aan huis voer, worden reiskosten in rekening gebracht, € 0,19/km.

Afvallen? Stop met diëten en ga gezond eten!

 

Afvallen, diëten, lijnen. Hoe je het ook noemt, je wilt in ieder geval gewicht verliezen. Dat doe je simpel gezegd door minder te eten en meer te bewegen. In de praktijk blijkt dit lang niet zo eenvoudig en worstelen velen met hun gewicht. Jij misschien ook wel? Afvallen is één ding, maar op gewicht blijven is misschien nog wel het aller moeilijkst. Eten is tegenwoordig overal om ons heen. Het is een uitdaging om de perfecte balans te vinden tussen een gezond voedingspatroon, welke inpasbaar is in je dagelijkse leven, en uitzonderingen maken om van te kunnen genieten.

Als gewichtsconsulent, aangesloten bij de BGN, help ik je graag stap-voor-stap naar een gezonder voedingspatroon!

 

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van begeleiding door een BGN-gewichtsconsulent uit de aanvullende verzekering. Je eigen risico wordt door deze begeleiding dus niet aangesproken. Bekijk hier wat voor aanvullende vergoeding jouw zorgverzekering biedt.

 

Als gewichtsconsulent, aangesloten bij de BGN, behandel ik alleen ”gezonde mensen met overgewicht.” Mocht jouw situatie er anders uitzien, dan kan ik jou alsnog behandelen als natuurvoedingskundige. Deze werkwijzen verschillen dus nogal van elkaar.

 

 

Een BGN-gewichtsconsulent…

 

ν Werkt met gewoon gezonde voeding

ν Geeft advies op maat

ν Wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars 

ν Is een gediplomeerde professional

ν Houd haar kennis op peil

ν Verkoopt geen afslanksupplementen 

ν Werkt zonder doorverwijzing 

Wat is natuurvoeding?

Natuurvoeding klinkt heel gezond, maar wat onderscheidt een natuurvoedingskundige van een diëtist of voedingsconsulent? Vanuit de natuurvoeding baseren wij onze adviezen op het voedingscentrum en de schijf van vijf. Wij werken zoveel mogelijk met biologische en biologisch dynamische voeding. Dit vanuit het oogpunt van milieuvriendelijk met onze aarde omgaan en de aandacht, die aan ons voedsel besteed wordt. Duurzame voeding, zoveel mogelijk onbewerkt, streekgebonden en seizoensgebonden voeding, variatie van producten en een persoonlijk uitgebalanceerd voedingspatroon zijn andere aspecten die van belang zijn. De kijk die wij op onze cliënten hebben, komt voort uit de levensbeschouwing Antroposofie.

 

Neem de groentes op jou bord als voorbeeld. Je kunt groentes nemen uit het vriesvak, mogelijk ingevlogen vanuit een ver land of groentes uit pot welke een fabriek, een vrachtwagen en een winkel hebben gezien, voor ze in jou kast belanden. Je kunt ook groentes halen bij jouw lokale boer, direct van het land en je kunt meestal zelf herbruikbare zakjes meenemen om de groentes in te verpakken. Nog idealer is het om groentes te eten uit eigen moestuin. Dan heb je gelijk wat extra beweging en kom je lekker buiten.

 

Vanuit de antroposofie ervaren wij dat de aandacht en liefde, die we aan onze voeding meegeven ook vitaliteit geeft aan de plant en daarmee ook aan de mens wanneer we de voeding nuttigen. Uiteraard zijn deze ideaalbeelden lang niet voor iedereen haalbaar en dat is ook niet erg. Soms is het afwegen en keuzes maken. Als natuurvoedingskundige kijk ik naar de individuele situatie en doe ik adviezen, die op dat moment passend zijn voor de mens en probeer daarin zoveel mogelijk de idealen die ik nastreef mee te nemen. Het mooie is dat deze adviezen elkaar meestal overlappen. Dat is de kracht van onze natuur!

 

Voor wie

Natuurvoeding is voor iedereen! Of je nu kampt met diabetes, overgewicht, vermoeidheid of je wilt meer inzicht in jou voedingspatroon. Door middel van voedingsadvies kan ik zowel mensen helpen met ernstige klachten, als mensen die begeleiding nodig hebben tijdens een bepaalde periode of leefstijl zoals vegetarisme, zwangerschap of ouderdom. Belangrijk is wel om samen te kijken of jouw hulpvraag binnen mijn mogelijkheden past.