Winterzwemmen is hot!

Boost voor je immuunsysteem!

Ontsteek je lichamelijke kachel!

Van oudsher kennen verschillende Noordelijke landen, zowel binnen als buiten Europa, de traditie om in ijswater te zwemmen. Men zwemt in ijswater om het lichaam sterker en gezonder te maken. Door de enorme reactie van het lichaam op de kou, worden hart, bloedvaten en longen getraind. Tevens stuurt het lichaam uit overlevingsdrang alle warmte naar de vitale organen. Zo worden door de hogere lichaamstemperatuur, virussen en ziektekiemen verbrand.

 

Belangrijk is dat je lichaam eerst warm moet zijn, voordat je het koude water in gaat. Een sauna of een goede fysieke inspanning geeft een beschermende voorraad warmte. Met een koud lichaam gaan zwemmen geeft risico’s voor o.a. hart, nieren en gewrichten. ‘’Hoe meer, hoe beter’’ geldt niet in het geval van winterzwemmen. ‘’Kort en krachtig’’ is het uitgangspunt.                                                                                                            Verder is kenmerkend, dat je blijft bewegen in het water en niet stil gaat zitten. Door te blijven bewegen kan de kou optimaal inwerken op het lichaam en is daarmee het gezondheidseffect groter. Zorg dat je na het zwemmen schone en droge kleren aan kunt trekken en iets warms te drinken neemt.

 

Het winterzwem seizoen loopt van eind oktober t/m maart. De zaterdag training bestaat uit een pittige bootcamp + winterzwemmen. Ondanks dat de temperaturen stijgen wanneer dit seizoen voorbij is, gaan de trainingen wel door. Tijdens de warmere maanden uit zich dit in een pittige bootcamp training met een stukje zwemmen als afsluiting. Sommige deelnemers kiezen ervoor alleen in het winterseizoen te trainen, anderen gaan erna wel door. Er zijn dus het hele jaar door trainingen, met uitzondering van de zomerstop, tijdens de maanden juni, juli en augustus.

 

 

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden? Kom dan langs voor een proefles! Je kunt mij mailen of bellen om een proeftraining te plannen. Voor de proeftraining plannen we ook een telefonische intake van 15 min.
Je kunt hier alvast de veiligheidsregels bekijken. Het is een vereiste om dit formulier in te vullen, wanneer je deel gaat nemen aan de wekelijkse trainingen. Wanneer je besluit om naar aanleiding van de proeftraining een strippenkaart aan te schaffen, zijn de proeftraining + intake kosteloos. Wanneer je achteraf besluit dat het een eenmalige ervaring was, vraag ik €12,50 voor de proeftraining + intake.

 

De 12 strippenkaart is vier maanden geldig en kost €89,-

De 6 strippenkaart is drie maanden geldig en kost €49,-

 

 

 

 

 

 

 

Volle maan

Eens per maand wordt er rond volle maan een extra bootcamptraining + winterzwemmen gepland. De dagen en tijden zijn variabel en worden tijdig vastgelegd. Meestal is dit een doordeweekse dag, vroeg in  de avond. Zwemmen en trainen in maanlicht is een magische ervaring. Ook zal Lia (vaste deelneemster) tijdens iedere volle maan training, kort iets vertellen over de maan-thematiek van de desbetreffende maand.

 

 

Agenda

 

[fullcalendar]