Winterzwemmen - Feeling Fitt Merlijne Opstal

Winterzwemmen is hot!

Winterzwemmen in wak - Feeling Fitt

Winterzwemmen is hot!

Winterzwemmen deelnemer in wak - Merlijne Opstal

Winterzwemmen is hot!

Van oudsher leeft in Rusland de traditie om in ijswater te zwemmen. In eerste instantie is dat ontstaan in combinatie met de al zo bekende sauna. Men zwemt in ijswater om het lichaam sterker en gezonder te maken. Door de enorme reactie van het lichaam op de kou, worden hart, bloedvaten en longen getraind. Tevens stuurt het lichaam uit overlevingsdrang alle warmte naar de vitale organen. Zo worden door de hogere lichaamstemperatuur virussen en ziektekiemen verbrand.

 

Belangrijk is dat je lichaam eerst warm moet zijn, voordat je het koude water in gaat. Een sauna of een goede fysieke inspanning geeft een beschermende voorraad warmte. Met een koud lichaam gaan zwemmen geeft risico’s voor o.a. hart, nieren en gewrichten. ‘’Hoe meer, hoe beter’’ geldt niet in het geval van winterzwemmen. ‘’Kort en krachtig’’ is het uitgangspunt.

 

Verder is kenmerkend, dat je blijft bewegen in het water en niet stil gaat zitten. Door te blijven bewegen kan de kou optimaal inwerken op het lichaam en is daarmee het gezondheidseffect groter. Zorg dat je na het zwemmen schone en droge kleren aan kunt trekken en iets warms te drinken neemt.

 

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden? Kom dan langs voor een gratis proefles! Je kunt mij mailen of bellen om te laten weten wanneer je mee komt trainen. Dan spreken we gelijk de belangrijkste punten door.
Je kunt hier alvast de veiligheidsregels bekijken. Het is een vereiste om dit formulier in te vullen, wanneer je deel gaat nemen aan de winterzwem trainingen.

 

De 10 strippenkaart is vier maanden geldig en kost €69,-                                                                                                                                                                Het winterzwem seizoen loopt van 19 oktober t/m 21 maart.

 

 

Trainingsschema