Winterzwemmen is hot!

Boost voor je immuunsysteem!

Ontsteek je lichamelijke kachel!

Van oudsher kennen verschillende Noordelijke landen, zowel binnen als buiten Europa, de traditie om in ijswater te zwemmen. Men zwemt in ijswater om het lichaam sterker en gezonder te maken. Door de enorme reactie van het lichaam op de kou, worden hart, bloedvaten en longen getraind. Tevens stuurt het lichaam uit overlevingsdrang alle warmte naar de vitale organen. Zo worden door de hogere lichaamstemperatuur, virussen en ziektekiemen verbrand.

 

Belangrijk is dat je lichaam eerst warm moet zijn, voordat je het koude water in gaat. Een sauna of een goede fysieke inspanning geeft een beschermende voorraad warmte. Met een koud lichaam gaan zwemmen geeft risico’s voor o.a. hart, nieren en gewrichten. ‘’Hoe meer, hoe beter’’ geldt niet in het geval van winterzwemmen. ‘’Kort en krachtig’’ is het uitgangspunt.                                                                                                            Verder is kenmerkend, dat je blijft bewegen in het water en niet stil gaat zitten. Door te blijven bewegen kan de kou optimaal inwerken op het lichaam en is daarmee het gezondheidseffect groter. Zorg dat je na het zwemmen schone en droge kleren aan kunt trekken en iets warms te drinken neemt.

 

Momenteel wordt er gewerkt aan een  nieuw concept voor het nieuwe jaar. Tot eind 2023 zijn er op zaterdag ochtenden trainingen bij Bussloo om 09:00 uur en een maandelijkse volle maan training eind van  de middag. Per 2024 stop ik zelf met het organiseren van deze trainingen en neemt iemand anders mijn groep over.

 

 

Ben je nieuwsgierig en enthousiast geworden? Kom dan langs voor een proefles! Je kunt mij mailen of bellen om een proeftraining te plannen. Voor de proeftraining plannen we ook een telefonische intake van 15 min.
Je kunt hier alvast de veiligheidsregels bekijken. Het is een vereiste om dit formulier in te vullen, wanneer je deel gaat nemen aan de wekelijkse trainingen.

 

 

 

 

 

 

 

Het team

Merlijne organiseert als hoofdtrainer de fysieke warming up. Als assistent trainer staat Lia aan haar zijde wanneer de groep het water betreed. Als moeder en dochter zijnde, zijn we goed op elkaar ingespeeld en kunnen we elkaar goed  aanvullen. Merlijne is helemaal thuis in de sport- en fitness wereld en deelt met de groep haar passie door te zorgen dat iedereen volledig opgewarmd het water betreed. Lia is alert op lichamelijke signalen door haar medische achtergrond/ervaring  en holistische benadering. Bovendien weet ze met bezieling veel te vertellen over de seizoenen en maancyclus, tijdens onze volle maan trainingen en daar buitenom.